Welke weg bewandel jij?

Voorgaande blog ging over:”Ben jij een denker of een doener?” en ondanks het feit dat er bijna nooit reacties onder de artikelen staan, komen de reacties altijd persoonlijk of telefonisch. Dat lijkt wat vreemd, maar persoonlijk is dat contact mij zeer waardevol. Dat zal ook vast onderdeel zijn van de weg die ik bewandel, dus daarom dit onderwerp.

 
natuur-achtergronden-11

In het leven bewandelen we allemaal ons pad, ieder op zijn/haar eigen manier. We hebben de keuze, lees ook vrije wil, om ons leven zo in te richten, zoals dat ons goeddunkt of het beste lijkt. Maar zijn de keuzes die je in het leven maakt dan soms slechte of minder goede keuzes? Dat ligt helemaal aan de situatie. Wat wel zo is, dat er leermomenten uit te halen zijn. Het is maar net wat je er mee doet.

 

Mijn pad is om bewust nauwelijks tot geen training, cursus etc. te volgen op het werkgebied wat ik heb als Coach – Medium. Er bestaan uiteraard een keur aan opleidingen, workshops, seminars etc., maar die konden mij niet bekoren. Ik heb wel een half jaar deelgenomen aan een jaaropleiding tot coach / counselor, die voor ieder ander meer dan goed is. Door mijn ervaring als Medium miste ik er letterlijk diepgang en geestelijke ontwikkeling, waardoor je tot meer inzicht / overzicht kunt komen en die letterlijk, maar ook figuurlijk meer verlichtend is.

 

let jij op de beperkingen ipv de mogelijkhedenDaarnaast ben ik zowel een denker, mijn vriendin noemt me wel eens professor, maar ook een doener, die graag praktisch met zaken / uitdagingen omgaat en het omvormt tot mogelijkheden met een vaak heel andere aanpak. Ik onderzoek de zaken / uitdagingen ook vanuit mijn gevoel, waar iets vandaan komt en wat het doet. Het maakt daarbij eigenlijk niet uit waar het onderwerp / uitdaging over gaat.

Door dit pad, heb ik dus opleiding en geestelijk wetenschappelijk onderzoek uit het leven zelf gehaald. Iets wat zowel mijzelf als mijn klanten nog steeds verder helpt om hun pad in het leven verder te vinden. Ik heb daar zeker niet de meest makkelijke weg uitgekozen, maar wel één die voor mij de meest waardige was die ik mocht en kon aangaan. Eén waarbij ik ook gerust wel eens tegen de muur ben gegaan en dat zal iedereen op zijn/haar vlak hebben gehad.

 

Harde leerschool

Dat het leven soms een harde leerschool is, zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Vaak door met je kop tegen de muur te lopen of goed in jezelf vast te lopen, ontstaat de drang om verandering in je leven aan te brengen die je zo hard nodig hebt. Je voelt op een diep vlak, noem het je zielsverbinding / innerlijk gevoelsleven / zuiver hart, dat je het op een bepaalde manier kunt oppakken. Alle levenservaring die je opdoet, kun je later weer gebruiken, ook als het even niet zo lijkt.

 

Waarom zo hard?

Heel simpel, omdat we vaak te ingewikkeld (be)denken, tegen ons gevoel ingaan en kortgezegd, niet echt willen luisteren, naar wat het moment van ons vraagt. Dat betekent dat als je zo’n moment niet aanpakt, het zeker nog één of meerdere keren voorbij zal komen, net zolang tot jij het anders gaat aanpakken, dan je daarvoor altijd hebt gedaan. Angst en onmacht voor bijvoorbeeld verandering is daar een goed voorbeeld van. De persoonlijkheid heeft de vrije wil om er vanuit angst en onmacht mee om te gaan, maar ook om te gaan luisteren naar wat het moment van jou vraagt.

 

Omschakeling

aan-en-uit-knop-300x199Doordat de persoonlijkheid het innerlijke gevoelsleven gaat vertrouwen, kun je ook meer luisteren naar wat het moment van je vraagt. Je kunt ook zeggen, luister naar wat het leven van je vraagt. Het kan betekenen dat je al jaren op een ander spoor of een soortgelijk spoor zat, maar je was nog niet tot een inzicht gekomen dat dat spoor, dat pad je wel of (g)een stuk(je) heeft geholpen. Of het heeft je geholpen tot een bepaald niveau, maar jij hebt meer nodig om weer verder te komen. Je zou ook kunnen zeggen, je snakt naar geestelijke voeding en ondersteuning op het vlak waar je het nodig hebt. En vanuit je innerlijke gevoelsleven, zoek je / voel je / tast je door het leven, waar je die hulp / inzichten / informatie etc. kunt krijgen.

 

Synchronisiteit

Op het moment dat jij dan in een verandering zit, zoals hiervoor beschreven, komen dan ook alles bij elkaar. Laatst op LinkedIn (zie link hieronder) heb ik een aantal bijdrages gedaan in een onderwerp over Spirituele Bypass. Voor één persoon in het bijzonder en ook een aantal anderen, kwamen de opmerkingen bijeen. Het moest zo zijn. Zo zul je zelf ook wel dat soort ontmoetingen kennen tussen mensen en bepaalde situaties. Je hebt gelijk het gevoel van herkenning en alles valt op zijn plek.

(https://www.linkedin.com/groupItem?view=&gid=110603&item=5869403150280065028&type=member&commentID=5875685932249681920&trk=hb_ntf_LIKED_GROUP_DISCUSSION_COMMENT_YOU_CREATED#commentID_5875685932249681920)
 
De uitdaging van het leven is:

comfortzoneDat het leven, een levend en bewegend geheel is waar we deel van uit maken. Wij zijn ook onderdeel van de natuur. Alleen onze persoonlijke natuur, wil nog wel eens onnatuurlijk doorwerken, dus door tegen je gevoelsleven en het leven als zodanig in te gaan. Dat geeft aan dat we eigenlijk onszelf vaak niet begrijpen, nog kunnen doorgronden, laat staan dat we met het leven kunnen omgaan. Deze uitdaging / het leven en jouw leven vraagt dus eigenlijk om je verder op je Innerlijke gevoelsleven af te gaan stemmen.

Daarvoor heb ik een Workshop Innerlijke Afstemming gemaakt, die je kan helpen om jezelf duidelijker neer te zetten, door meer op je Innerlijke gevoelsleven te zijn afgestemd. Je leert er dus mee omgaan en dat dit niet moeilijk hoeft te zijn, maar ook dat als je dit regelmatig bij blijft houden, je binnen mum van tijd in moeilijke situaties kunt herstellen.
 
Wat ga jij doen?

Doe je mee en wil je dit onder de knie krijgen? Klik dan hieronder op de gele balk. Of kijk je jouw situatie nog even aan? Dan ben je uiteraard op een later tijdstip ook nog welkom. Ik kan alleen niet garanderen dat het dan nog voor dezelfde prijs is.

Of wil je graag in een eigen besloten kring deze workshop volgen? Neem dan gerust contact met mij op.
 

 
 
 

Wim Bakker