Thuiskomen bij jezelf en je thuisvoelen in de wereld

Kort voor het einde van het jaar, stuur ik jullie nog een korte blog. Ja kort, dat zal misschien niet helemaal meevallen, omdat ik de onderwerpen van de blogs altijd flink uitdiep/uitlicht.

Thuiskomen bij jezelf is het mooiste wat er is, zeker als je er aan toekomt, maar nog beter als jij er zelf tijd voor gaat en blijft maken. Ik bedoel dan uiteraard niet dat je binnenkomt in je huis, na een dag werken of een familiebezoek etc.  Nee, ik bedoel dan bij je innerlijk gevoelsleven thuiskomen.
 
thuiskomen bij jezelf

In een eerdere blog “het innerlijk spreekt” heb je daar eigenlijk al een stuk over kunnen lezen en ik raad je aan om, zeker met de komende vrije dagen, het artikel nog eens te lezen. Als je het nog niet hebt gelezen, dan is het uiteraard een mooie gelegenheid om het nu te doen.
Thuiskomen bij jezelf is aan de ene kant het meest makkelijke wat er is en aan de kant voor de meeste mensen het meest moeilijke wat er is. Daar bedoel ik mee, dat als je geen aandacht aan jezelf geeft of geen werkelijke tijd neemt om tot je eigen gevoel te komen, het vooral moeilijk is en vaak ook blijft. Je weet toch, dat alles wat je aandacht geeft groeit. Aandacht is ook energie, is een intentie en als die jouw van thuiskomen af blijft houden…., dan ben je van je padje/de weg kwijt.

TOT het moment dat jij wel de goede aandacht gaat geven aan jezelf en daarmee aangeeft dat jij wel belangrijk genoeg bent. Dat doe je door wezenlijk heel goed te luisteren naar je dieper liggende gevoel en behoefte. Het gevolg is, dat je daarmee niet alleen meer bij jezelf bent thuisgekomen in gevoel, maar dan ook beter weet wie je bent en waar je voor staat, steeds beter door krijgt waar welk gevoel mee te maken heeft en wat energieën doen . Het resultaat daarvan is dat je daarmee ook beter gaat thuisvoelen in de wereld. Het gaat er om dat je er mee leert omgaan en niet te ingewikkeld over moet blijven doen. Zelfs als het ingewikkeld is, kun je de vaardigheden ontwikkelen, zodat het eenvoudiger is om mee om te gaan. Veel wat ingewikkeld is, lijkt alleen ingewikkeld, omdat je er tegen op ziet om er mee om te leren gaan.

 
Simpel gezegd:

 • thuiskomen op de bankHaal je focus van de buitenwereld af.
 • Besef dat hoe goed jij je kunt voelen, er nog dimensies met ervaring te leren zijn.
 • Besteed tijd aan je werkelijke gevoelsleven van binnen dus.
 • Schrijf op waar je vastloopt in de buitenwereld en waar je voor je gevoel aan moet voldoen. Mischien zelfs hoe je dat tot nu toe ervaren hebt.
 • Schrijf daarna op hoe je er werkelijk mee om wilt gaan. Als je dat niet weet, dan kun je aangeven dat je dat nog niet weet, maar dat je wel inzicht wilt in dat wat je niet begrijpt. Verandering van inzicht geeft ook aan dat je open staat om situatie anders te gaan ervaren.
 • Begin dagelijks met ademhalingsoefeningen, waarmee je jouw aandacht van de buitenwereld naar jezelf terughaalt. Je bewustzijn verleg je daarmee naar jou.
 • Blijf ontspannen doorzetten en vooral niet opgeven, omdat het een stukje tegenzit of het onrustig/emotioneel/pijnlijk aanvoelt.
 • Besteed tijd aan positieve zaken die je een voldaan gevoel geven. Benoem de positieve zaken aan het einde van de dag, door ze op te schrijven.

 

Blijf dit eens vanuit jezelf minstens 21 dagen doen en kijk dan rustig naar de vorderingen die je maakt, omdat jij jezelf en jouw leven de aandacht geeft die je verdient.

 

Om je daarbij zo goed mogelijk te kunnen blijven ondersteunen heb ik voor de komende tijd de volgende plannen:

 • Om dit thema verder tot uitwerking te brengen, waardoor ik zo veel mogelijk mensen zou kunnen bereiken. Weet jij ook mensen, die hier gebruik van willen maken of dit artikel interessant zouden kunnen vinden? Deel het artikel. Je deelt en geeft daarmee (de mogelijkheid tot) kennis en informatie door.
 • Expliciet diegene wil helpen die moeite hebben met thuiskomen bij zichzelf.
 • Omdat thuiskomen en thuiskomen niet hetzelfde is, wil ik jullie vragen om een vraag en/of een probleem hieronder in de comment-box te plaatsen, zodat ik daar gericht antwoord op kan geven. In de meeste gevallen heb daar direct een antwoord op jouw vraag of probleem. Maar het kan ook zijn als er meerdere soortgelijke vragen of problemen zijn die ik zo zou kunnen oplossen om deze verder uit te werken in een ander blogartikel wat daarop volgt.

 

Zoals beloofd zal ik je toegang geven tot de geleide meditaties, die in een groep zijn opgenomen. Ze zijn gratis voor jou toegankelijk. Het enige wat jij er voor hoeft te doen is hieronder je naam en email adres in te vullen en ik stuur je gelijk door naar de pagina waar de 2 meditaties te vinden zijn. Op deze pagina zal ik je nog een korte beschrijving / ondersteuning geven ten aanzien van het gebruik van de meditaties.

De ingevulde gegevens dienen er voor om alleen geïnteresseerden toegang te geven.

Vul je gegevens in om naar de 2 meditaties te gaan

* verplichte velden
 

Wim Bakker

Comments are closed