• Home  / 

Lezing “Gevoelsleven achter hooggevoeligheid”

Hooggevoeligheid heb je niet, maar je bent hooggevoelig. Een andere zienswijze, maar ook andere zijnswijze die maakt dat je jouw hooggevoeligheid anders mag gaan ervaren.

We kennen bijna allemaal het oppakken van gevoelens in gebouwen, op plekken en bij of in contact met bepaalde mensen(groepen). Maar wat is het en hoe kun je hier mee omgaan?

In deze lezing lopen we samen door ons gevoelsleven en laat ik je ervaren, dat je met behulp van inzicht in situaties en je gevoelsleven, maar ook met wat hulpmiddelen een ander gevoel en (zelf)beeld kunt krijgen in vele situaties. Gevoelsleven ligt aan de basis van hooggevoeligheid

Gevoelsleven mag ontwikkeld en tot uitdrukking gebracht worden, in plaats van in onmacht en zwaarte te blijven hangen of misschien wel onderdrukt te worden. Vaak vergeten we dat het ook nog verwerkt moet worden, zodat het niet constant terug hoeft te blijven keren. Waar het op neer komt is dat je het je eigen kunt maken, zodat gevoelens en prikkels die je ‘oppikt’ je niet langer hoeven te raken.

Nu stel ik je de vraag; Hoe zit het met jouw gevoelsleven en zullen wij elkaar van gevoel tot gevoel spreken, zodat je inzicht mag krijgen in hoe het nu werkelijk zit?  Ja, neem dan contact met mij op door op deze zin te klikken.