Het Innerlijk spreekt

In deze stormachtige tijden, waarin je geestelijk, maar ook fysiek soms wat uitgeput raakt en de moed je soms in de schoenen zakt, komt steeds vaker een dialoog vanuit jouw innerlijk wat tot jouw persoonlijkheid spreekt. Laat dit gerust eens op je inwerken, zodat je een aanzet mag maken tot de verandering die jij werkelijk nodig hebt.

 

Lieve persoonlijkheid,

sleutelgat met lichtIk wil graag contact met jou, maar het is alsof je mij niet hoort en het jou niet stoort wat het met mij doet.

Tegelijkertijd ben je verstoken van mij, je diepere gevoelsleven, wat vraagt om tot uitdrukking te worden gebracht. Het maakt niet uit of er hard wordt geschreeuwd, dan wel zacht.

Verblijf je vaak of soms in weerstand, omdat je de drang om naar buiten te treden niet kunt weerstaan. Je hebt bedacht dat je het begrijpt, maar het is het doorleefde gevoel dat eerst moet worden gerijpt. Als je meer naar mij zou luisteren en dit tot je door zou laten dringen, zou je met meer eigenheid jezelf neer kunnen zetten, in plaats van je nu neer te zetten met een masker voor de buitenwacht.

Want nu is het verzet en weerstand, daarin kom je steeds jezelf tegen in de spiegel van een ander en de spiegel die bij mij diep van binnen is gelegen. Je kunt dan flink moeite hebben om mij toe te staan er te zijn, maar ik ken jou het beste van allemaal. Je bent een deel van mij.

 

conflicten-botsingOmdat het druk oplevert, heb je geen tijd en zie je mij niet staan. Vecht je tegen de buitenwereld en vergeet je bij mij te rade te gaan. Je bent dan vaak ook in gevecht met mij, je innerlijke gevoel, althans dat is zoals het lijkt. Ik zie en voel alleen geen gevecht, maar de onmacht, dat je niet weet hoe je het moet aanpakken om mij toe te staan in je leven. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat je mij ook niet onder ogen kunt of wilt komen. Dat heet schaamte, de onvoltooid tegenwoordige tijd van schaamde. Ik kan en wil je niets liever dan helpen anders te kijken en anders te zien in de wereld van de werkelijkheid, in het hier en nu te blijven, contact te maken met het gevoel en niet met de focus vanuit je angst en onmacht.

Nu leg je de nadruk op wat er eigenlijk niet is, maar wel zo lijkt omdat je niet verder kijkt dan deze oppervlakkige schijn. Naar buiten getrokken en niet bij jezelf te zijn, voelt dan niet zo fijn.

Ik zie dat je worstelt en je best probeert te doen, alleen probeer je op de buitenwereld te vertrouwen, dat die het goed zal ontvangen. Je kunt beter op jezelf en mij gaan vertrouwen, zodat wij samen 1 kunnen worden en jij je niet teveel hoeft te laten verstoren. Zodra wij 1 zijn, heb je namelijk de helderheid van geest om de werkelijkheid in te zien, te aanvaarden en daar naar te gaan handelen.

Ik heb geen oordeel over wat je doet en begrijp maar al te goed, waarom je het doet. Maar ik zie ook dat je mij ergens mist, maar daar lang niet altijd van bewust bent.

Eigenlijk moet jij je hoofd leren buigen voor het leven. Jezelf te laten zijn en van daaruit te geven, maar dan niet teveel van jezelf, want je moet ook nog leven.

Welkom matIk heb eigenlijk een diep gevoelige vraag; Wil je alsjeblieft bij mij thuiskomen? Het liefst nog vandaag. Wil je dit alsjeblieft niet langer uit stellen, want zowel jij als ik hebben het nodig. Dan kunnen we samen aan het werk, het leven onderzoeken en ontrafelen. Dan kun je het moment creëren om terug te kunnen keren in de rust, tijdens alle drukte en hectiek, maar ook jezelf weer neer te zetten vanuit liefde en repliek. Je hebt grote stukken altijd goed waargenomen, maar ook laten leiden door emoties en onmacht, waardoor je niet goed kon zien wat het gevolg zou zijn.

 

Daarnaast zie ik ook dat het je vaak aan het hart gaat als andere persoontjes om je heen zich ook geen raad weten met zichzelf en het leven, verstoken van hun Innerlijk. Jullie vergeten dan dat wij allemaal, dus ook ik allemaal leven van dat ene leven zijn. Dus als je geen raad weet met het leven, zegt dat eigenlijk dat jij je vooral geen raad weet met jezelf. Dat komt omdat je niet tot jezelf kunt komen en verstoken bent van mij, je innerlijk gevoelsleven.

Tot die tijd blijf ik in ieder geval op je vertrouwen, dat jij alles wat op je pad komt, ook daadwerkelijk aankunt. Weet in ieder geval dat je altijd bij mij terecht kunt en waar dat ook mag zijn, je altijd thuis kunt komen en zijn.

 

Veel liefs,

 

Jouw Innerlijk

 

PS Ik woon nog op hetzelfde adres, diep van binnen, achter de muurtjes die je hebt opgetrokken.

Wim Bakker

Comments are closed